15.04.2010 Starost: 12 let
Kategorija: Novice

SESTANEK NA MINISTRSTVU ZA VISOKO ŠOLSTVO, ZNANOST IN TEHNOLOGIJO

Ljubljana, 15. 4. 2010 – Na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je potekal sestanek o nadaljnjih skupnih ukrepih ministrstva in občin glede prehoda na digitalno oddajanje TV signalov. Sestanka se je udeležila tudi predstavnica ZOS.

Na ministrstvu vidijo občine kot enega od faktorjev, ki bi lahko pripomogel k informiranju (predvsem občutljivejših skupin npr. starejših) občanov glede prehoda na digitalno oddajanje TV signalov preko občinskih glasil, razdeljevanja informacijskega gradiva ipd.

Predstavnik ministrstva je opozoril, da je potrebno občane obveščati predvsem o samem procesu prehoda na digitalno oddajanje TV signalov, prav tako jih je potrebno opozoriti, kaj dejansko potrebujejo ter da naj bodo pozorni na tehnično ustreznost pretvornikov in televizijskih sprejemnikov, ki so sedaj lahko ustrezni, čez leto ali dve pa ne bodo več. Vlogo obeh združenj občin pa na ministrstvu vidijo kot posrednika med ministrstvom in občinami glede posredovanja gradiv in informacij. Predstavnik ministrstva je predstavil prednosti prehoda iz analognega na digitalno oddajanje TV signalov, prav tako pa poudaril, da bo ta ukrep po njihovih ocenah zajel kar tretjino gospodinjstev v Sloveniji, zaradi česar je potrebna vsestranska kampanja informiranja, tudi informiranje občanov s strani občin.

< E-INFORMATOR PROGRAMA EVROPA ZA DRŽAVLJANE 04/2010