12.11.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

SEMINAR OSNOVE IN ČARI PROTOKOLA

Celje, 12. 11. 2008 - Danes v celju poteka z  naslovom "Osnove in čari protokola", katerega namen je poučiti udeležence o osnovah protokola, saj se vse občine vsaj nekajkrat v letu srečajo s takimi in drugačnimi težavami ob obisku različnih gostov. Dogodka se udeležuje 92 udeležencev.

Nemalokrat se znajdemo v zagati kako zadevo izpeljati in pri tem ne narediti nobene napake. Vsi želimo brezhibne dogodke in prireditve, ki bi si jih tako mi kot naši gostje zapomnili. Ker so občine na tem področju malce šibkejše in še kadrovsko okrnjene, smo za vas pripravili seminar, kjer se boste seznanili z osnovami protokola in s tistimi triki, ki naredijo dogodek nepozaben. Vendar se protokol tu ne začne ali konča. Začne se že pri nas samih, pri pripravi naših prostorov, v katerih vsakodnevno delamo in tudi pri predstavljanju občine občanom.

Program:

1) 10:00 – 11:30 Predstavitev kaj protokol sploh je, njegove zgodovine in pomena, Ksenija Benedetti, šefinja Protokola RS

2) 11:30 – 11.40: Odmor

3) 11. 40 – 13.10: Seznanitev z osnovami protokola (pravila oblačenja, naslavljanje oseb, izobešanje zastav, priprava vabil, čestitk in zahval, protokolarna darila, priprava mize in sedežnega reda, itd.) in kako poteka priprava protokolarnega dogodka (na kaj moramo biti pozorni in na kaj ne smemo pozabiti, kolona vozil, sedežni red v avtu, sprejem gostov, itd); Ksenija Benedetti, šefinja Protokola RS

4) 13.10 – 13.20: Odmor

5) 13.20 – 14.00: Predstavitev dobre prakse na primeru Občine Celje; mag. Aleksa Gajšek – Krajnc, vodja kabineta župana

6) 14.00: Pogostitev in pogovor s predavatelji

< SLOVENIJI DODELJENA NEPOVRATNA SREDSTVA IZ SOLIDARNOSTNEGA SKLADA EVROPSKE UNIJE ZA FINANCIRANJE IZREDNIH UKREPOV