19.01.2011 Starost: 11 let
Kategorija: Novice

REGISTER DIVJIH ODLAGALIŠČ

Ljubljana, 19.1.2011 - Ekologi brez meja se obračajo na občine z željo po sodelovanju pri pripravi registra divjih odlagališč. Občine naprošajo za pomoč pri iskanju popisovalcev ter za informacije o nelegalnih odlagališčih, ki še niso vnešene v Register.

Na naslov popis@ocistimo.si lahko občine posredujejo podatke o divjih odlagališčih, ki jih zbirajo vaši inšpektorati.

čŒe občina registra divjih odlagališč v digitalni obliki še nima, naprošajo župane k pozivu občinskim delavcem oziroma občinskim in medobčinskim inšpektoratom, naj prijavijo podatke o odlagališčih na spletnem naslovu register.ebm.si.

Na ta način bodo občine brezplačno pridobile digitalni register odlagališč, ki jim bo v prihodnje lahko v veliko pomoč pri smotrnem razporejanju sredstev za sanacijo in preventivo. Podatke o odlagališčih na svojem ozemlju bodo lahko vedno dosegale preko spletnega Registra divjih odlagališč, po želji pa jim brezplačno pripravijo izvoz podatkov za uporabo v drugih sistemih (PISO ipd.).

< 1. SEJA PREDSEDSTVA ZDRUŽENJA OBČIN SLOVENIJE