13.01.2023 Starost: 70 dni

RAZPIS ZA URBACT AKCIJSKA OMREŽJA

Ljubljana, 13. 1. 2023 - Objavljen je razpis sodelovanja z evropskimi mesti pri iskanju odgovorov na skupne urbane izzive (angleško The Urban Development Network Programme-URBACT – akcijska omrežja). Prijave na razpis so odprte do 31. marca 2023.


Akcijsko omrežje URBACT sestavlja od 8 do 10 partnerskih mest, občin, lokalnih oblasti, razvojnih agencij ter metropolitanskih ali regionalnih institucij, ki prihajajo iz različnih držav EU in iz različnih regij. Vodi jih mesto v vlogi vodilnega partnerja, skupaj z URBACT strokovnjakom, ki mestom zagotavlja strokovno podporo.
 
V dve in pol leti trajajočih projektih bodo partnerji združeni v akcijsko omrežje naslovili izbrani urbani izziv ali izboljšali lokalne politike na izbranem področju.

Za lažje iskanje partnerjev je URBACT vzpostavil orodje za iskanje partnerjev, v katerem lahko preverite projektne ideje drugih mest in izrazite interes za sodelovanje ali objavite svojo idejo in začnete iskati partnerje.

15. 12. 20222 je v okviru URBACT informativnega dneva potekala predstavitev razpisa in v kolikor V kolikor ste, si lahko predstavitev razpisa v slovenščini ogledate TU.  26. 1. 2023 pa bo organizirana tudi delavnica namenjena vprašanjem in podpori pri razvijanju projektnih idej. Delavnica bo potekala preko spleta, prijavite se lahko TU.  

 

Ne glede na to, ali je cilj vašega mesta reševanje vprašanj mobilnosti, kulturne dediščine, finančnega inženiringa, energetskega prehoda ali katere koli druge teme, vas URBACT vabi, da naredite naslednji korak in razmislite, kako so lahko te celostne teme del problema - ali celo rešitve.

Vse informacije o razpisu so na voljo TU.

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na podpora in pomoč URBACT nacionalne točke ali na elektronski naslov urbact(at)ipop.si.

 

* * *


< DOGOVOR O DVIGU PLAČ POMOČNIC VZGOJITELJIC ZA ŠTIRI PLAČNE RAZREDE