08.09.2020 Starost: 2 let

RAZPIS ZA NEPOVRATNA SREDSTVA EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA PROJEKTE O OSVEŠČANJU O VREDNOTAH EU

Ljubljana, 8. 9. 2020 - Evropski parlament je objavil razpis za nepovratna sredstva za projekte civilno-družbenih, nevladnih in mladinskih organizacij, ki bodo prispevali k osveščanju o vlogi in demokratičnih vrednotah EU. Projekti naj bi bili izpeljani v obdobju od decembra letos do junija 2022.


Cilj razpisa je prispevati k osveščanju državljanov o vlogi in demokratičnih vrednotah Evropske unije, in sicer s spodbujanjem strateškega sodelovanja z državljani EU prek treh različnih poti: z angažiranjem civilne družbe, vključevanjem skupnosti in mladih.

Razpis obsega tri področja delovanja, in sicer:

  1. sodelovanje civilne družbe (za nacionalne in vseevropske organizacije),
  2. vključevanje mladih preko lokalnih evropskih dogodkov za mlade (nacionalne organizacije),
  3. sodelovanje mladih na konferenci o prihodnosti Evrope (samo za vseevropske organizacije).

Projekti naj bi osveščali o vlogi in demokratičnih vrednotah Evropskega parlamenta, ki deluje kot glasnik državljanov EU, in poglobili sodelovanje z državljani, zlasti preko skupnosti skupajsmo.eu.

Sofinanciranje z nepovratnimi sredstvi je možno v višini največ do 80 odstotkov skupne vrednosti projekta, so sporočili.

 

Razpis je objavljen na voljo TU.

 

Rok za prijavo po elektronski pošti na naslov dgcomm-egrants(at)ep.europa.eu se izteče 30. septembra 2020 ob polnoči.

* * *


< PREDČASNO ZAPRTJE JAVNEGA RAZPISA ZA SOFINACIRANJE ENERGETSKE PRENOVE STAVB V LASTI IN RABI OBČIN V LETIH 2020, 2021 IN 2020 TER NAJAVA PRIHODNJIH POVABIL IN RAZPISA ZA CELOVITE ENERGETSKE PRENOVE JAVNIH STAVB S SREDSTVI OP EKP 2014-2020