06.06.2019 Starost: 19 dni

PRIROČNIK ZA IZVEDBO JAVNIH NATEČAJEV

Ljubljana, 6. 6. 2019 - S strani Ministrstva za javno upravo smo prejeli Priročnik za izvedbo javnih natečajev, katerega osnovni namen je podati praktične napotke javnim uslužbencem, ki se srečujejo z izvedbo javnih natečajev, in sicer na jasen, razumljiv in uporaben način ter s tem odgovoriti na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Ministrstvo je pripravilo gradivo kot odgovor na zaznane težave pri vodenju javnih natečajev, ki so jih sodelavci strokovne službe ministrstva, ki opravljajo strokovno podporo za Komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri Vladi Republike Slovenije, zaznali v dolgoletni praksi.

Priročnik ponuja ključne vsebine s področja izvajanja javnih natečajev, in sicer od njegove objave preko izbirnega postopka do izdaje aktov in pravnega varstva, opremljen pa je tudi z več letno prakso Komisije za pritožbe ter prakso Upravnega sodišča Republike Slovenije in Vrhovnega sodišča Republike Slovenije.

Priročnik je na voljo TU.

< NOVICE DIREKTORATA ZA JAVNO NAROČANJE