31.08.2009 Starost: 11 let
Kategorija: Novice

PRIPOMBE NA PREDLOG NOVELE ZAKONA O JAVNEM NAROČANJU (ZJN-2) IN PREDLOG NOVELE ZAKONA O REVIZIJI POSTOPKOV JAVNEGA NAROČANJA

Ljubljana, 31.8.2009 - Predsedstvo Združenja občin Slovenije je obravnavalo predlagan paket sprememb zakonodaje s področja javnega naročanja. Po mnenju članov predsedstva bodo spremembe prinesle še več težav in izzvale nasprotne učinke. Predlagane novosti širijo po eni strani možnost in dostopnost več izvajalcev ali ponudnikov, po drugi strani pa so možnosti neizbranih ponudnikov, da zavlačujejo postopke po predlagani noveli za manjše vrednosti, prevelike in neupravičene.

Menimo, da bo cilj predloga zakona, to je doseganje čim manjših cen za dobavo blaga in opravljanje storitev ravno obraten. Do poudarjenega nestrinjanja občin članic združenja z novelo Zakona o javnem naročanju gre predvsem pri manjšanju oz. zniževanju mejnih vrednosti iz zdaj veljavnega 12. člena ZJN-2.

Ker menimo, da gre za zelo resne spremembe zakonodaje na področju javnih naročil, smo v dopisu ministrstvo prosili za usklajevalni sestanek, kjer bomo posredovane pripombe občin tudi obrazložili in zagovarjali.

< 41. SEJA VLADE