03.12.2014 Starost: 6 let

PRIJAVE ZA JAVNA DELA ZARADI TEHNIČNIH TEŽAV PO POŠTI

Ljubljana, 3. 12. 2014 - Zavod RS za zaposlovanje bo prijave na javno povabilo za izbor programov javnih del v letu 2015 sprejemal v klasični obliki, torej po pošti. Za spremembo so se odločili zaradi nedelovanja sistema elektronske prijave, so sporočili. Novembra objavljeno javno povabilo bo zaradi zapleta razveljavljeno, zavod pa bo kmalu objavil novega.

"Zaradi neustreznega delovanja sistema, s katerim naj bi bila omogočena elektronska oddaja ponudb na javno povabilo za izbor programov javnih del na portalu za delodajalce, smo se na zavodu odločili, da bomo prijave na razpis sprejemali v klasični obliki," so sporočili iz zavoda. Prijave bodo torej sprejemali po pošti, tako kot je bilo do sedaj.

Javno povabilo bo razveljavljeno, v "čim krajšem možnem času" pa bo zavod objavil datum novega. S tem želijo zagotoviti, da bodo imeli vsi prijavitelji enake možnosti za pridobitev finančne pomoči za zaposlitev dolgotrajno brezposelnih v programih javnih del.

Vključitve v javna dela v letu 2015 se bodo izvajale po predvidenem programu. "Kljub težavam bo omogočena kontinuirana in pravočasna izvedba vključevanja," obljubljajo.

Namen elektronske prijave je bil olajšati postopke, "a zaradi tehničnih težav to žal ni bilo izvedljivo". Na zavodu se za nevšečnosti uporabnikom opravičujejo.

Zavod je konec novembra objavil javno povabilo za izvajanje programov javnih del, za katerega naj bi imel na voljo okvirno 21,6 milijona evrov sredstev. V javna dela bi vključili 4000 brezposelnih. Javno povabilo izvajalcem javnih del naj bi bilo odprto od 1. decembra do porabe sredstev, a najdlje do 7. oktobra 2015. (Vir: STA)

< OBČINE ŽELIJO SAME ODLOČATI O PORABI KONCESIJSKIH DAJATEV