10.02.2011 Starost: 11 let
Kategorija: Novice

PREDSTAVNIKI PODRAVSKE REGIJE S SKLADOM KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV O UREJANJU PODROČJA PRENOSA ZEMLJIŠČ

Selnica ob Dravi, 10. 2. 2011 - V prostorih Občine Selnica ob Dravi danes poteka druga delavnica na temo prenosa zemljiš iz občin na Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov ter obratno. Delavnice, ki smo jo na ZOS pripravili v sodelovanju s Skladom kmetijskih zemljiščin gozdov, se tokrat udeležujejo predstavniki občin Podravske regije.

Zaradi težav, ki nastajajo pri prenosu zemljišč iz Sklada RS kmetijskih zemljišč in gozdov (Sklad) na občine in obratno, smo na Združenju občin Slovenije v sodelovanju s Skladom pristopili k organizaciji več delavnic.

Namen delavnic je reševanje konkretnih težav občin pri prenosu zemljišč. Delavnice potekajo v dveh delih. V prvem delu delavnice je podrobneje predstavljena Novela Zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov. Drugi del delavnice je namenjen predstavnikom občin, ki predstavijo težave, s katerimi se srečujejo pri prenosu zemljišč, predstavniki Sklada pa jim svetujejo kako urediti morebitne težave.

< MINISTRICA DUŠA TROBEC BUČAN NA VSESLOVENSKEM SREČANJU ŽUPANOV "POLITIČNO SOGLASJE O POKRAJINAH JE TREBA DOSEČI ŠE V TEM LETU."