19.03.2013 Starost: 9 let
Kategorija: Novice

PREDSTAVITEV SPLETNE APLIKACIJE ZA KORIŠČENJE SREDSTEV PO 21. IN 23. ČLENU ZAKONA O FINANCIRANJU OBČIN

Ljubljana, 19. 3. 2013 - Danes je v dvorani Državnega sveta RS potekala predstavitev spletne aplikacije za koriščenje sredstev po 21. in 23. členu Zakona o financiranju občin, ki jo je Združenje občin Slovenije organiziralo v sodelovanju z Ministstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.. Tokratne predstavitve se je udeležilo 110 predstavnikov občin in druge zainteresirane javnosti. Na predstavitvi, ki je 12. 3. 2013 potekala v Kulturnem domu Ĺ tore v Ĺ torah, pa smo zabeležili 82 udeležencev.

Na predstavitvi so predstavniki MGRT in podjetja AVERA d.o.o. predstavili spletno aplikacijo in kaj ta prinaša občinam.

Med pomembnejšimi prednostmi aplikacije je zagotova ta, da se bodo občutno pospešili postopki in tako skrajšali vsi roki, ki se nanašajo na dopolnitev vlog, izdaje sklepov in pogodb). Z aplikacijo se odpravljajo tudi administrativne ovire in poenostavlja oddaja vlog, saj bo vse potekalo v elektronski obliki in nič več v papirni.

Aplikacija bo doprinesla tudi k boljšem nadzoru nad porabo sredstev..

MGRT je pripravilo tudi navodila za uporabo spletne aplikacije in jih bodo prejele vse občine.

Prav tako pa je bilo na konkretnem primeru predstavljeno delovanje same aplikacije.

< OBJAVA PRIPOROČIL ZA IZVAJANJE 29. ČLENA NOVELE ZAKONA O PROSTORSKEM NAČRTOVANJU