17.05.2022 Starost: 1 let

PREDLOG ORGANIZACIJE NOVE VLADE

Ljubljana, 17. 5. 2022 - Po predlogu zakona bo novo vlado sestavljalo 19 ministrstev in en vladni urad. Poslanci bodo o predlogu zakona dokončno odločali na izredni seji DZ v sredo. ZOS je na koalicijo med drugim posredoval predlog, da bi imela lokalna samouprava in regionalni razvoj samostojen resor.


Vlado bodo sestavljala ministrstvo za finance, ministrstvo za zdravje, ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za obrambo, ministrstvo za pravosodje, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ministrstvo za javno upravo, ministrstvo za varstvo narave in prostor, ministrstvo za podnebje in energijo, ministrstvo za vzgojo in šolstvo, ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ministrstvo za infrastrukturo, ministrstvo za digitalno preobrazbo, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj in ministrstvo za kulturo.

Poleg 19 ministrstev bo del vlade še urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Predlagatelji sprememb zakona so prepričani, da bo reorganizacija ministrstev zagotavljala večjo učinkovitost in lažje izvajanje zastavljenih politik ter programov nove vlade oziroma vladne koalicije, so zapisali v predlogu.


< V EU PREDVIDENA 2,7 GOSPODARSKA RAST