19.11.2012 Starost: 8 let
Kategorija: Novice

PREDLAGANA NOVELA ZAKONA O PROSTORSKEM NAČRTOVANJU

Ljubljana, 19. novembra - V predlogu novele zakona o prostorskem načrtovanju skupina koalicijskih poslancev predlaga omilitev pogojev za manjše širitve območja stavbnih zemljišč.

Že letos poleti je bila sprejeta sprememba zakona, ki je šla v smeri, da lahko občine v obdobju, ko še nimajo sprejetih občinskih prostorskih načrtov, spreminjanje in dopolnjevanje veljavnih prostorskih sestavin planskih aktov pa ni več možno, dopustijo manjšo širitev območja stavbnih zemljišč zaradi gradnje posamičnih objektov. Te spremembe je predlagala vlada, da bi s tem prispevali k zagonu gospodarstva.

Konec oktobra pa je skupina poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom (SDS) v obravnavo v DZ vložila spet nove spremembe zakona. Predlagajo črtanje določbe, po kateri se možnost manjše širitve območja stavbnih zemljišč pogojuje s še neuveljavljenim občinskim prostorskim načrtom. Ni namreč razloga, da bi diskriminirali med občinami, ki so te načrte že sprejele, in tistimi, ki tega še niso storile, so pojasnili v predlogu novele zakona, ki naj bi ga DZ obravnaval po skrajšanem postopku na decembrski seji.

< NAPOVED DOGODKOV ZA TEDEN OD 19.11.-23.11.2012