22.01.2018 Starost: 3 let

POZIV ZA VKLJUČIETV V ZELENO SHEMO 2018

Ljubljana, 22. 1. 2018 - Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z mednarodno organizacijo Green Destinations in njenim akreditiranim partnerjem v Sloveniji, Zavodom Tovarna trajnostnega turizma, objavlja nov poziv za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green.

V okviru Zelene sheme slovenskega turizma (ZSST) izvajajo redni letni poziv za vključitev destinacij, medtem ko so parke v ZSST vključili lani, letos pa zanje pripravili dodatno možnost vključitve v shemo in pridobitev znaka Slovenia Green Park. Pri pozivu za ponudnike nastanitev so letos med verificirane znake na podlagi katerih lahko ponudniki pridobijo Slovenia Green Accommodation uvrstili tudi specializiran okoljski znak za kampe – Ecocamping. Z znakom Slovenia Green se ponaša že 23 destinacij, 20 ponudnikov in 3 parki! Za vse novo vključene deležnike so pripravili tudi Priročnik za pridobitev znaka Slovenia Green, kjer so podrobno opisani vsi koraki za pridobitev znaka.

Priročnik in vsi aktualni pozivi so na voljo TU. Rok za prijavo je 9. februar 2018 do 10. ure (poziv za ponudnike je odprt do konca leta).

Ob tej priložnosti pripravljajo tudi predstavitev novega poziva za vključitev v zeleno shemo. Predstavitev bo potekala v okviru sejma Natour Alpe-Adria, kjer se na osrednji slovenski stojnici predstavljajo prav zelene destinacije in ponudniki iz Konzorcija Slovenia Green. Predstavitev pozivov bo v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v sredo 31. januarja 2018 ob 10.30. Na dogodku bodo s strani Slovenske turistične organizacije in akreditiranega partnerja predstavljene vse pomembne informacije ob objavi novega poziva za pridobitev znaka Slovenia Green.

Udeležba na predstavitvi je brezplačna, zaradi lažje organizacije pa organizatorji prosijo za potrditev po elektronski pošti na petra.cad(at)slovenia.info najkasneje do ponedeljka 29. 1. 2018.

< 164. REDNA SEJA VLADE RS