06.04.2020 Starost: 3 let

POZIV MJU ZA PRIPRAVO PREDLOGOV ZA DRUGI "PROTIKORONA PAKET"

Ljubljana, 6. 4. 2020 -Ministrstvo za javno upravo je na združenja občin in občine naslovilo dopis, v katerem naprošajo za posredovanje predlogov ukrepov za drugi "protikorona paket"


 

Po sprejemu prvega »protikorona paketa« v Državnem zboru RS je Vlada Republike Slovenije začela s pripravo drugega svežnja ukrepov. Posebna pozornost bo namenjena zagotavljanju likvidnosti in ponovnemu zagonu gospodarstva. Pri tem ima lokalna samouprava posebno težo, zato mora biti v pripravo ukrepov aktivno vključena. V skladu s tem so se v Vladi odločili oblikovati delovno skupino posebej za nosilce lokalne samouprave. Vanjo bodo posredno vključene županje in župani.

Številne predloge so prejeli že v pripravah in oblikovanju t. i. prvega paketa ukrepov. Nekateri so bili vanj že vključeni. Delo v okviru delovne skupine bi potekalo v dveh okvirih:

  1. popravki in dopolnitve že sprejete zakona (Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo)
  2. predlogi smernic za nove ukrepe v okviru t. i. drugega paketa.

V tem tednu (predvidoma v sredo) načrtujejo srečanje s predstavniki združenj in drugimi strokovnjaki na področju lokalne samouprave, na katerem bodo predstavniki MJU podrobneje začrtali izhodišča na področju lokalne samouprave za drugi protikorona paket, ki ga bo obravnavala Vlada RS. Zaradi omejitev glede zbiranja večjega števila ljudi bodo na tokratno srečanje vabili le predstavnike reprezentativnih združenj občin. O terminu in lokaciji srečanja nas bodo obvestili naknadno.

Predloge ukrepov nam lahko posredujete do 6. 4. 2020 do 14.00 na elektronski naslov info(at)zdruzenjeobcin.si.

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, ki je bil sprejet 2. 4. 2020 je na voljo TU.

 

* * * fileadmin/datoteke/2020/RAZNO/Interventni_zakon_-sprejet_-_2._4._2020.pdf


< RAZPISI PROGRAMA RAZVOJA PODEŽELJA PRESTAVLJENI