04.05.2009 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

POZIV LOKALNIM OBLASTEM K PRIJAVI NA NATEČAJZA EVROPSKO NAGRADO ZA E-UPRAVO

Odbor regij spodbuja lokalne in regionalne oblasti iz celotne EU, naj se prijavijo na letošnji natečaj za evropsko nagrado za e-upravo, ki ga organizira Evropska komisija. Sodelujejo lahko vsi organi iz javnega sektorja iz EU, držav EFTA in držav kandidatk, nagrade pa bodo podeljene za primere najboljše prakse pri uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije v javnem sektorju. Rok za prijavo je 10. junij 2009 ob 16.00. Več informacij o tem je na voljo na: visit www.epractice.eu/awards.


Predsednik Odbora regij Luc Van den Brande je pozval lokalne in regionalne oblasti k sodelovanju in dejal: "Lokalne in regionalne oblasti so imajo dolgoletne izkušnje z e-upravo. Informacijska tehnologija olajšuje dostop do javnih storitev, ki s tem pogosto postanejo bolj učinkovite, tudi z vidika stroškov. Ta dogodek je odlična priložnost za predstavitev pionirskega dela mnogih javnih organov, vključno tistih na lokalni in regionalni ravni, na področju novih tehnologij. Upam, da bodo med dobitniki nagrad tudi uspešni predstavniki lokalnih in regionalnih oblasti."

Evropska komisija je uvedla te nagrade, da bi izboljšali kakovost življenja državljanov z IKT, povečali njihovo zaupanje v oblast in organe javnega sektorja ter povečali konkurenčnost podjetij. Nagrade pokrivajo tri široka področja: e-upravo v podporo enotnemu trgu, e-upravo v podporo državljanom in podjetjem ter e-upravo za krepitev upravne uspešnosti in učinkovitosti.

Podelitev nagrad bo potekala v okviru konference "Skupaj za e-unijo", ki bo 19. in 20. novembra 2009 v MalmĂśju na Ĺ vedskem pod pokroviteljstvom švedskega predsedstva EU.

 

 

Za dodatne informacije je na voljo:

Chris Jones

Tel. + 32 (0)2 546 8751

christopher.jones@cor.europa.eu


< 24. REDNA SEJA VLADE