12.11.2020 Starost: 1 let

POZIV KPK ZAVEZANCEM ZA PRIJAVO PREMOŽENJSKEGA STANJA

Ljubljana, 12. 11. 2020 - Komisija za preprečevanje korupcije je na svoji spletni strani objavila poziv zavezancem za prijavo premoženjskega stanja, da si za oddajo obrazca na portalu eUprava pravočasno zagotovijo kvalificirano digitalno potrdilo ali mobilno identiteto smsPASS.


Od 1. junija 2020 je poročanje premoženjskega stanja Komisiji za preprečevanje korupcije možno le še na portalu eUprave, zato zavezance prosijo, da si pravočasno, še pred potekom roka za oddajo premoženjskega stanja, zagotovijo ustrezna digitalna potrdila. Vse informacije v zvezi s pridobitvijo kvalificiranega digitalnega potrdila so objavljene na povezavi eUprave.

 

Od 9. 5. 2018 je na portalu eUprava  poleg kvalificiranih digitalnih potrdil mogoče uporabljati tudi prijavo preko smsPASS (mobilna identiteta), ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev. Za uporabo smsPASS zavezanec potrebuje mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano v splet (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Postopek aktivacije smsPASS zavezanec prične na uporabniških straneh SI-PASS. Prednost uporabe smsPASS je v tem, da lahko oddate prijavo neodvisno od tega, kje ste, pomembno je le to, da imate možnost dostopa do spleta. Dodatne informacije o prijavi s smsPASS in navodila za aktivacijo smsPASS dobite na povezavah o mobilni identiteti ter navodilih in napotkih za aktivacijo smsPASS-a.

 

V primeru tehnične pomoči lahko pokličete SI-TRUST na telefonsko številko 080 2002 (od ponedeljka do petka med 8. in 22. uro) ali pošljite vprašanje na elektronsko pošto, ki je dostopna TU.

 

* * *


< POJASNILA DOLOČB ZZUOOP ZA ZAPOSLENE V JAVNEM SEKTORJU