19.07.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

POVEČANA VKLJUČENOST OTROK V VRTCE

Ljubljana, 19.07.08 - V šolskem letu 2007/2008 je bilo v Sloveniji 811 vrtcev in njihovih enot. Vanje je bilo vključenih 61.359 otrok, to sta dobri dve tretjini vseh otrok ustrezne starosti, so sporočili iz Statističnega urada RS. Kot so zapisali, se je število otrok, vključenih v predšolsko vzgojo, v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za 5,6 odstotka.

Po navedbah urada je na to povečanje vplivalo zlasti večje število otrok v prvem starostnem obdobju, torej otrok med enim do tremi leti starosti. V okviru vrtcev so delovali tudi oddelki za otroke s posebnimi potrebami, v katere je bilo vključenih 162 otrok. 474 otrok s posebnimi potrebami je bilo integriranih v redne oddelke vrtcev. Za otroke s posebnimi potrebami je skrbel 201 vzgojitelj in pomočnik vzgojitelja, so zapisali na statističnem uradu. Za otroke v vrtcih je skrbelo 7708 vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev, od tega za otroke v prvem starostnem obdobju 2823, za otroke v drugem starostnem obdobja pa 4885. Enemu strokovnemu delavcu je bilo dodeljenih povprečno šest otrok v prvem starostnem obdobju in nekaj več kot devet otrok v drugem starostnem obdobju, so še sporočili iz statističnega urada. pa/apo

< ŠKODA PO NEDAVNEM KATASTROFALNEM NEURJU