28.07.2010 Starost: 13 let
Kategorija: Novice

POVABILO K PRIJAVI NA RAZPIS "NAJBOLJ ZELENA OBČINA

Ljubljana, 28. 7. 2010 - Agencija Fit media, ki že desetletje razvija več okoljskih projektov, je v sodelovanju z Združenjem občin Slovenije, Ministrstvom za okolje in prostor in Skupnostjo občin Slovenije pripravila prvi slovenski okoljski natečaj za Najbolj zeleno mestno občino in Najbolj zeleno občino. Agencija občinam v teh dneh pošilja vprašalnike, za katere vas naprošamo, da jih izpolnjene vrnete do 25. 8. 2010.


 

 

Odgovorno ravnanje do okolja, v katerem živimo, postaja ključni dejavnik trajnostnega razvoja na globalni, nacionalni in lokalni ravni. Tudi Slovenija se vedno bolj zaveda nalog, ki jih zahteva koncept trajnostnega razvoja in kakovosti življenja, kar naj bi se še posebej pokazalo v lokalnih skupnostih. Zato vas želimo v okviru projekta Zelena Slovenija povabiti k prijavi na prvi slovenski razpis Najbolj zelena občina.

 

Namen natečaja je spodbuditi občine k temu, da z izpolnitvijo anketnega vprašalnika, predstavijo svoja prizadevanja na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja. Anketni vprašalnik lahko izpolnite on-line na naslednji povezavi  za mestne občine in ostale občine, ali pa si priložen anketni vprašalnik prenesete na računalnik in ga izpolnjenega vrnete na  bojan.stojanovic@fitmedia.si.

 

Zbrane podatke bo ocenila strokovna žirija, v kateri so dr. Dušan Plut, Filozofska fakulteta, Bernarda Podlipnik, MOP, predstavnika Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije ter Jože Volfand, glavni urednik revije EOL – Embalaža&Okolje&Logistika. Odgovore občin bo žirija presojala ločeno za mestne in nemestne občine, pri čemer so nemestne razvrščene na občine, ki imajo nad 5.000 prebivalcev, in občine, ki imajo 5.000 ali manj prebivalcev.

 

Podelitev laskavega naziva Najbolj zelena občina bo na slavnostnem dogodku septembra 2010, zmagovalne občine pa bodo dobile posebno priznanje. Celotni projekt bomo obširno predstavili v reviji Embalaža&Okolje&Logistika in ga ustrezno promovirali, kar je dodatni razlog za vaše sodelovanje. Želimo promovirati najboljše prakse v Sloveniji v lokalnih skupnostih.

 

 

Izpolnjeni anketni vprašalnik, prosimo, vrnite najkasneje do 25. avgusta 2010 po pošti na: Fit media d.o.o., Kidričeva ulica 25, 3000 Celje; ali po e-pošti: bojan.stojanovic@fitmedia.si.

 

 

 

* * *


< 92. REDNA SEJA VLADE