17.06.2008 Starost: 15 let
Kategorija: Novice

POSLANCI DANES O NOVELI ZAKONA O JAVNIH USLUŽBENCIH (druga obravnava)

Poslanci bodo danes na seji Državnega zbora obravnavali novelo Zakona o javnih uslužbencih, ki za javne uslužbence odpravlja strokovne izpite in uveljavlja obvezno usposabljanje iz vsebin, ki so sedaj predmet strokovnega izpita.


Novela zakona o javnih uslužbencih za javne uslužbence odpravlja strokovne izpite in uveljavlja obvezno usposabljanje iz vsebin, ki so sedaj predmet strokovnega izpita. Predlog novele vsebuje tudi podlago za izvedbo ustreznih postopkov za izbiro izvajalcev za izvajanje strokovnih izpitov ter usposabljanja in izpopolnjevanja ter urejanje situacije, ko že izbrani kandidat po zaključenem izbirnem postopku odstopi od sklenitve pogodbe o zaposlitvi.
Naslednja sprememba je vezana na evidence. Centralna kadrovska evidenca omogoča javnim uslužbencem, da vstopajo vanjo ter da uporabljajo in obdelujejo podatke. Novela zakona "še bolj natančno predpisuje", kako se regulira dostop do evidence. Novela določa tudi pravno podlago za zaposlovanje vrhunskih športnikov in trenerjev v državni upravi, kar sledi odločitvi vlade o podpori in promociji vrhunskega športa, so v obrazložitvi predloga novele zapisali na ministrstvu za javno upravo.


< POSLANCI NASLEDNJI TEDEN NA REDNEM ZASEDANJU