17.11.2014 Starost: 8 let

POMEMBNO OBVESTILO

Ljubljana, 17.11.2014- Srečanje županj in županov z vlado RS, predvideno za 21.11.2014 - ODPOVEDANO.

Sporočamo vam, da je vseslovensko srečanje županj in županov z Vlado RS, ki je bilo predvideno za petek, 21. 11. 2014, v Šentjurju, ODPOVEDANO.

Na srečanje smo povabili dr. Mira Cerarja, predsednika Vlade RS, dr. Dušana Mramorja, ministra za finance, ki hkrati opravlja tudi funkcijo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter Borisa Koprivnikarja, ministra za javno upravo. Po telefonski preverbi udeležbe so nam iz kabineta predsednika vlade ter kabinetov vabljenih ministrov sporočili, da se srečanja (zaradi predhodno predvidenih obveznosti) ne bodo mogli udeležiti ne predsednik vlade oziroma ministra kot tudi nihče od namestnikov niti položajnih uradnikov.

Ker menimo, da je glede na ukrepe, ki jih Vlada RS napoveduje za proračun 2015 in katerih posledice lahko korenito spremenijo položaj občin, vzpostavitev dialoga na najvišji ravni nujna, vztrajamo, da se srečanje izvede. Po dogovoru z ministrstvi bomo ponovno organizirali srečanje, predvidoma v roku 14 dni. Tokrat smo vabljene pozvali, da določijo termin, v katerem se bodo srečanja lahko zanesljivo udeležili sami povabljeni, to je predsednik vlade oziroma ministra, oziroma njihovi namestniki. Danes nam datuma še niso določili, zato vam novega termina srečanja še ne moremo sporočiti, bomo pa to storili takoj, ko bo znan in usklajen znotraj vlade in ministrstev.

Hvala za razumevanje.

< NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 17. DO 21. NOVEMBRA 2014