08.04.2009 Starost: 11 let
Kategorija: Novice

PODROČJE PRAVNE UREDITVE JAVNIH ZAVODOV POTREBNO MODERNIZACIJE

Ljubljana, 08.04.09 - Področje normativne ureditve javnih služb je urejeno nekonsistentno, saj se sistemski okvir ni prilagodil zahtevam sodobnega časa, je v Ljubljani na posvetu o aktualnih vprašanjih pravne ureditve zavodov dejala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Poudarila je da, so si v koalicijski pogodbi zadali cilj, da se bodo po 18 letih končno lotili vprašanja modernizacije javnih zavodov. Nanizala je vrsto odprtih vprašanj in, kot je dejala, želijo odgovore nanje poiskati v sodelovanju z vsemi, ki so na različne načine vpeti v delovanje javnih zavodov, npr. kot izvajalci, upravljavci in odgovorni.

Kot je povedala ministrica, je danes v Sloveniji okoli 1500 javnih zavodov, v katerih je zaposlenih približno 105.000 od skupno 155.000 javnih uslužbencev. Glede na število javnih zavodov, njihove različne dejavnosti, pa tudi glede na razlike v deležu dejavnosti, ki jo opravljajo na trgu, bo po ministričini oceni težko vzpostaviti enake rešitve na vseh področjih.

< SREČANJE ZOS IN SOS Z MINISTRICO MAG. PLOŠTAJNERJEVO