22.10.2019 Starost: 27 dni

POBUDA NEPROFITNEGA ZDRUŽENJA »EVROPSKE PRESTOLNICE IN MESTA ŠPORTA« - ACES EUROPE

Ljubljana, 22.10.2019- s strani evropskega poslanca dr. Milana Zver smo prejeli pobudo neprofitnega združenja »Evropske prestolnice in mesta športa« - ACES Europe, ki podeljuje nagrade za: • Evropsko prestolnico športa; • Evropsko mesto športa; • Evropsko skupnost športa.

Združenje ima svoj sedež v Bruslju, navedene nagrade, ki jih podeljuje od leta 2001 naprej, pa so priznane s strani Evropske komisije.

Združenje ACES želi slovenska mesta in občine spodbuditi h kandidaturi, saj menijo, da je v Sloveniji mnogo primernih kandidatov, sploh glede na vse uspehe na področju športa.

Nagrade so vsako leto slavnostno podeljene v Evropskem parlamentu, podelitve pa se običajno udeležijo župani in drugi predstavniki nagrajenih mest, evropski poslanci in evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport.

Nagrade ACES omogočajo večjo mednarodno prepoznavnost mesta, izmenjavo izkušenj z drugimi nagrajenimi mesti, sodelovanje na različnih konferencah, ki jih organizira ACES, udeležbo v skupnih prijavah na evropske razpise s področja športa, spodbujajo nadaljnjo krepitev športnih politik v mestu ter pritegnejo investitorje in obiskovalce.

Dodatne informacije o postopku kandidature, informacije o preteklih prijavah, seznam nagrajencev in še mnogo drugega lahko najdete na spodnjih povezavah:

·        http://aceseurope.eu/

·        https://www.youtube.com/watch?v=yjIcUUtqpps

Prav tako pa so vse informacije dostopne v priloženih letakih.

V kolikor imate kakšna konkretnejša vprašanja jih lahko posredujete na ACES Europe na elektronski naslov  bilyana(at)aces-europa.eu ali pa jih posredujete nam in jih bomo mi posredovali naprej.

< OBJAVA JAVNEGA RAZPISA ZA DVIG KOMPETENC VODILNIH TURISTIČNIH DESTINACIJ IN RAZVOJ TURISTIČNE PONUDBE V VODILNIH TURISTIČNIH DESTINACIJAH V LETIH 2020 IN 2021