21.01.2009 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

PLOŠTAJNERJEVA BO DS PREDSTAVILA PRIORITETE V TEM MANDATU

Ljubljana, 21. 01.09- Državni svetniki se bodo na današnji seji seznanili s ključnimi usmeritvami službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko v tem mandatu. Svetnikom naj bi jih predstavila ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko Zlata Ploštajner.

Svetniki naj bi se sicer danes seznanil še s prednostnimi nalogami češkega predsedovanja EU v prvih polovici letošnjega leta. Dnevni red današnje seje pa naj bi razširili še s predlogom zakona o ratifikaciji Protokola o pristopu Republike Hrvaške k Severnoatlantski pogodbi. Prav tako naj bi obravnavali poročilo o delu državnega sveta v prvem letu mandata. V tem času so med drugim sprejeli štiri zakonodajne pobude, odložilni veto na pet zakonov, na ustavno sodišče pa so svetniki poslali dve zahtevi za oceno ustavnosti in zakonitosti. V prvem letu mandata se je DS sicer sestal na 12 rednih in šestih izrednih sejah.

< JUTRI POGAJANJA O VIŠINI POVPREČNINE ZA LETO 2009