16.03.2020 Starost: 3 let

PISMO MINISTRA ZA JAVNO UPRAVO VSEM ŽUPANJAM IN ŽUPANOM

Ljubljana, 15.3.2020 - objavljamo pismo novega ministra za javno upravo Boštjana Koritnika. V pismu so navedeni tudi kontakti, kamor se lahko obrnete, če imate kakršnakoli vprašanja.

Spoštovani, cenjeni župani,

žal mi je, da je naš prvi stik povezan s takimi okoliščinami, a ne dvomim, da bomo imeli kmalu priložnost za komunikacijo s prijetnejšim ozadjem. Dopis predsednika vlade, gospoda Janeza Janše, ste že ali ga boste v kratkem prejeli, pri čemer tudi sam apeliram na čim bolj usklajeno ravnanje in ažurno obveščanje občanov.

Da bi Vam čim bolj olajšali delovanje, Vam v dogovoru z dvema generalnima direktorjema direktoratov Ministrstva za javno upravo posredujem njune kontaktne podatke. Na voljo sta za vprašanja z njunih področij, saj zaznavamo dileme na terenu, v okviru UE, tudi v občinah pa imate verjetno podobne:

-   Direktorat za javni sektor, generalni direktor Peter Pogačar; (e-pošta: Peter.Pogacar@gov.si; tel. št. 01 478 1650) za vprašanja povezana s pravicami in obveznostmi iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin (poleg kontaktov Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki so že navedeni v pojasnilih, v prilogi);

-    Direktorat za javno naročanje, generalni direktor Sašo Matas; (e-pošta: Saso.Matas@gov.si; tel. št. 01 478 1880) za vprašanja s področja javnih naročil. Podrobne informacije za naročila nujne opreme v zvezi z virusom SARS-CoV-2 so dosegljive na spletni strani: https://ejn.gov.si/novice/novica-21.html.

Seveda bom z veseljem na pomoč, če bo to potrebno, priskočil tudi osebno, za prizadevnost in sodelovanje za zajezitev epidemije pa se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Vse dobro želim in prijazen pozdrav,

Boštjan Koritnik

minister za javno upravo

PRAVICE IN OBVEZNOSTI IZ DELOVNEGA RAZMERJA V ČASU POSEBNIH OKOLIŠČIN