05.07.2011 Starost: 12 let
Kategorija: Novice

PAVLINIČ KREBSOVA SE BO SESTALA S SINDIKATI JAVNEGA SEKTORJA

Ljubljana, 5.7.2011 - Ministrica za javno upravo v odstopu Irma Pavlinič Krebs se bo danes sestala s predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, na katerem bodo med drugim razpravljali tudi o aktualnih vprašanjih plačnega sistema.


 

Na sestanku se bodo prisotni osredotočili na analizo učinkov in pomanjkljivosti plačnega sistema javnega sektorja ter na končno poročilo o nadzorih prehoda v nov plačni sistem. Prav tako bo beseda tekla o dodatkih policistom, ki ga je sprožil predlagani zakon o organiziranosti in delu v policiji, in s tem povezani razpravi o enotnosti plačnega sistema. 

Skupina, ki jo vodi Dušan Miščevič‡, je napovedala, da na sestanku pričakuje pojasnilo vlade, zakaj je v DZ posredovala drugačen zakon o izvajanju dejavnosti splošnega pomena, kot je bil usklajen s sindikati, in zakaj o tem slednjih ni obvestila. Prav zato je ta pogajalska skupina 30. junija sklenila, da izjavo o usklajenosti k

zakonu umakne.

Poleg tega bo skupina sindikatov javnega sektorja že pred srečanjem z ministrico v odstopu predstavila pravno mnenje Cirila Ribičiča in Rajka Pirnata, ki med drugim pritrjuje sindikatom, da aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor, ki so ga podpisali po lanski stavki javnih uslužbencev, ne bi smel veljati za nazaj.

 

Po sestanku se bo Pavlinič Krebsova udeležila novinarske konference, na kateri bo spregovorila o sprejetju predloga zakona o organizaciji in delu policije na vladi ter predstavila realizacijo ciljev ministrstva v obdobju, ko ga je vodila.

 

* * *


< UKINITEV SOFINANCIRANJA POMOČI NA DOMU