02.11.2010 Starost: 13 let
Kategorija: Novice

OKTOBRSKA IZDAJA ELEKTRONSKEGA GLASILA MESEČNI UTRIP

Ljubljana, 2. 11. 2010 - Na Združenju občin Slovenije smo pripravili oktobrsko izdajo glasila Mesečni utrip, kjer najdete veliko koristnih informacij.


 

Oktober je bil v znamenju lokalnih volitev. V 134 občinah so bili župani izvoljeni že v prvem krogu, ostale občine pa so dobile župane v drugem.

 

Oktobra so potekala tudi ocenjevanja škode po septembrskih katastrofalnih poplavah, ki so prizadele 137 občin. Zaradi velikega števila prijav in obsega dela je Uprava RS za zaščito in reševanje s sklepom o podaljšanju roka za ocenitev škode, le tega podaljšala do 6. novembra. Prvotni rok se je iztekel 20. oktobra.

 

Prav tako oktobra pa se je na sejah delovnih teles v DZ začela obravnava predloga proračuna za prihodnji dve leti. Kot prvi so predlagani proračun vzeli pod drobnogled člani odborov DZ za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Vzporedno pa poteka tudi obravnava predloga zakona o interventnih ukrepih zaradi gospodarske krize, na podlagi katerega se občinam znižujejo določena sredstva. V ZOS znižanju sredstev občinam odločno nasprotujemo, o čemer smo pisno obvestili tako Vlado RS kot tudi vsa pristojna delovna telesa Državnega zbora RS.

 

Več si lahko preberete TU.

 

* * *


< NAPOVED DOGODKOV V TEDNU OD 2. 11. DO 5. 11. 2010