21.12.2016 Starost: 6 let

ODPOKLIC ŽUPANA - VPRAŠANJE PREDSEDNIKU VLADE

Ljubljana, 21. 12. 2016 - Državni svet Republike Slovenije je včeraj izglasoval veto na novelo Zakona o lokalni samoupravi, ki uzakonja možnost odpoklica župana, s tem pa se novela zakona vrača v ponovno odločanje poslankam in poslancem.

V Združenju občin Slovenije smo zato danes predsedniku vlade dr. Miru Cerarju naslovili vprašanje, in sicer kakšno je njegovo stališče do instituta odpoklica župana oz. kakšno je stališče Vlade RS.

Ob obravnavi Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalni samoupravi (ZLS-S) na seji Državnega zbora RS 15. decembra 2016 je predstavnica Vlade RS, državna sekretarka mag. Tanja Bogataj, ob predstavitvi mnenja Vlade RS na omenjeni zakon namreč med drugim dejala, da je Vlada Republike Slovenije v svojem mnenju podprla rešitve, ki so imele za namen sistemsko urediti za vse politične funkcionarje (...) Glede na to, da je v obravnavi sedaj le Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalni samoupravi, je smiselno pretehtati, ali je ta ureditev, le za eno skupino funkcionarjev, še sistemske narave.

< DRŽAVNI SVET IZGLASOVAL VETO NA INSTITUT ODPOKLICA ŽUPANA