11.01.2021 Starost: 2 let

OBSEŽNA NADGRADNJA MOBILNE APLIKACIJE eDAVKI

Ljubljana, 11. 1. 2021 - Finančna uprava RS je izvedla obsežno nadgradnjo mobilne spletne aplikacije eDavki, preko katere lahko po novem poslujete s FURS v imenu drugih zavezancev.


Zakoniti zastopnik lahko dostopa do profila poslovnega subjekta, kjer je zakoniti zastopnik in s tem vlaga in prejema dokumente, pregleduje že vložene dokumente in vpogleduje v podatke poslovnega subjekta. Dostop do profila poslovnega subjekta je zastopniku omogočen samodejno in mu ni potrebno ničesar storiti.

Pooblaščenec fizične osebe
pa lahko dostopa do profila fizične osebe, kjer je zunanje pooblaščen. Obseg elektronskega poslovanja pooblaščenca fizične osebe je odvisen od danega pooblastila. Dostop do profila druge fizične osebe pa temelji na zunanjem pooblastilu, ki ga je z Vlogo za zunanje pooblaščenje ena fizična oseba dodelila drugi fizični osebi. Pooblastitelj lahko kadarkoli prekliče zunanja pooblastila, pooblaščenec sem jim lahko kadarkoli odpove.

Nadgrajena aplikacija prinaša še naslednje novosti:

  • dopolnjeno glavno stran (z novimi kategorijami: stanje knjigovodske kartice, prejeti dokumenti, novice).
  • dopolnjen meni aplikacije s kategorijami: Obrazci in Pooblastila.
  • Zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in pooblaščenec fizične osebe prejemata obvestila in potisna obvestila (morata v nastavitvah izbrati prejemanje le teh).
  • v koledarju so prikazani splošni, zavezančevi in zastopančevi individualni dogodki (Omogočeno pa je tudi filtriranje dogodkov).
  • omogočeno deljenje dokumentov in obvestil zunaj aplikacije eDavkov.
  • dopolnitev v delu kontakti in lokacije.
  • implementiran je iskalnik po vsebini eDavkov, Pogostih vprašanjih in tudi po Googlu.

Več informacij je na voljo TU.

 

* * *


< PRISTOJNI ODBOR PARLAMENTA O BREZPLAČNEM VRTCU ZA DRUGEGA OTROKA