26.11.2014 Starost: 8 let

OBJAVLJENO JAVNO POVABILO ZA IZVAJANJE PROGRAMOV JAVNIH DEL V 2015

Ljubljana, 26. 11. 2014 - Zavod za zaposlovanje je 25. novembra 2014 objavil javno povabilo za izvajanje programov javnih del v letu 2015. Za te programe bo imel na voljo okvirno 21,6 milijona evrov sredstev, vanje pa naj bi vključili 4000 brezposelnih. Javno povabilo izvajalcem javnih del je odprto od 1. decembra do porabe sredstev, a najdlje do 7. oktobra 2015.


Od skupnega zneska 21,6 milijona evrov bo 1,3 milijona evrov namenjenih za razvojne programe socialnega podjetništva, so sporočili iz Zavoda za zaposlovanje. Sredstva se bodo zagotavljala iz državnega proračuna.

 

Javna dela se kot poseben program aktivne politike zaposlovanja izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenjena so aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih.

 

Zavod bo v okviru programa izvajalcem javnih del omogočal sofinanciranje stroškov za zaposlitev dolgotrajno brezposelnih v programih javnih del, in sicer na področjih socialnega varstva, izobraževanja, kulture, varstva narave, komunale, kmetijstva in sorodnih področjih.

 

Javna dela lahko izvajajo le neprofitni delodajalci, naročniki pa so občine in ministrstva ter glede na vsebino programa javnega dela tudi ustrezna strokovna organizacija v lasti države.

 

Novost za izvajalce je elektronska prijava. Letos bodo morali namreč ponudbe prvič vnesti elektronsko v aplikacijo na zavodovem spletnem portalu za delodajalce.

 

Objava javnega povabila je dostopna na povezavi.

 


< SESTANEK GLEDE PREDLOGA SPREMEMBE 6. ČLENA ZAKONA O TRGOVINI – OBCESTNA PRODAJA BLAGA