15.05.2018 Starost: 9 dni

OBJAVLJEN PRVI RAZPIS V SKLOPU POBUDE WiFi4EU

Ljubljana, 15. 5. 2018 - Danes ob 13. uri bo objavljen prvi razpis v sklopu pobude WiFi4EU. Predvidoma 1.183 občin bo za vsaj tri leta prejelo sredstva v višini 15.000 evrov za financiranje opreme za vzpostavitev brezplačne povezave WiFi na javnih mestih, kot so trgi, parki in bolnišnice.

Financiranje bo namenjeno izgradnji omrežij, ki se ne prekrivajo z že obstoječimi zasebnimi ali javnimi brezplačnimi storitvami WiFi primerljive kakovosti na istih javnih mestih

Prijavijo se lahko občine, ki so registrirane na portalu
WiFI4EU.EU. Portal je bil vzpostavljen 20. marca 2018, od takrat pa se je registriralo že več kot 17.000 občin. Prednost pri izboru bodo imele občine, ki se bodo na razpis prijavile prej.

Za uravnoteženo geografsko razporeditev med državami članicami bo v vsaki državi izbranih najmanj 15 in največ 95 občin. Gre za prvega od petih razpisov, ki bodo objavljeni do leta 2020. Pobuda WiFI4EU bo pripomogla k uresničevanju vizije, da bodo vse evropske vasi in mesta do leta 2020 v glavnih prostorih javnega življenja imeli prosto internetno povezavo.

Več si preberite TU.

< NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 14. DO 18. MAJA