16.01.2018 Starost: 3 let

OBISK EVROPSKE KOMISARKE MARIJE GABRIEL V SLOVENIJI

Ljubljana, 16.1.2018 - Obisk evropske komisarke za digitalno gospodarstvo in družbo Marije Gabriel.

V četrtek, 18. januarja, bo na prvem delovnem obisku v Sloveniji evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel. Dopoldne se bo srečala s člani odborov Državnega zbora za zadeve EU ter za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Srečala se bo tudi z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem, s katerim bosta med 10.30 in 12.00 skupaj odgovarjala na vprašanja o prihodnost digitalne družbe in gospodarstva v EU. Dogodek, ki bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko, je odprt za javnost, vendar se je nanj potrebno prijaviti prek spletnega obrazca. Več informacij najdete na spletni strani Predstavništva in na naši Facebook strani.

Popoldne bo komisarka med drugim obiskala ABC pospeševalnik, kjer se bo spoznala z dobrimi praksami uporabe digitalnih rešitev.

DEL PROGRAMA, KI JE ODPRT ZA MEDIJE:

9.00                        FOTOTERMIN pred srečanjem komisarke Marije Gabriel s člani Odbora DZ RS za zadeve EU in Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo (Državni zbor, Šubičeva 4, Veliki salon, Ljubljana)

10.30 – 12.00      DIALOG Z DRŽAVLJANI komisarke Marije Gabriel in ministra Borisa Koprivnikarja "Prihodnost digitalne družbe in gospodarstva v EU"                          (Fakulteta za računalništvo in informatiko, Večna pot 113, Ljubljana)

< REORGANIZACIJA CSD IN VLOGA LOKALNIH SKUPNOSTI