22.05.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

O POKRAJINSKEM REFERENDUMU DANES ŠE DZ

Pristojni odbor državnega zbora je danes okoli 1 ure zjutraj podprl referendum o 13 pokrajinah, ki naj bi bil 22. junija. Za takšen predlog je glasovalo vseh osem koalicijskih članov odbora.
Državni zbor bo današnji del zasedanja ob 9. uri začel z obravnavo odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o pokrajinah, ki določa referendumsko vprašanje in datum referenduma.


Matični odbor za lokalno samoupravo in regionalni razvoj je na seji, ki so jo po treh urah in pol razprave končali okoli 1. ure zjutraj, z večino glasov podprl osnovni koalicijski predlog, po katerem bi se volivci na referendumu izrekali na podlagi pokrajinskega zemljevida s 13 pokrajinami (12 plus Ljubljana). Referendum pa bi izvedli 22. junija.
Za takšen predlog je glasovalo vseh osem koalicijskih članov odbora, tudi Vasja Klavora (DeSUS), ki je sicer s predloga pred časom umaknil svoj podpis podpore. Klavora je danes nadomeščal Vilija Rezmana, ki se je na prejšnji seji odbora v nasprotovanju referendumu pridružil opozicijskim članom. Večina na odboru - ta ima osem članov iz vrst koalicije ter sedem iz opozicije - je pred tem zavrnila predlog opozicijskih poslanskih skupin SD, LDS in Zares, da bi ljudi na referendumu povprašali, ali so za šest, osem, 13 oz. 14 pokrajin.


< ZDRUŽENJE OBČIN SLOVENIJE PODPISALO POGODBO S PODJETJEM MICROSOFT O ZAGOTAVLJANJU LICENC MICROSOFTOVE PROGRAMSKE OPREME IN STORITEV ZA OBČINE