04.05.2020 Starost: 2 let

NOVOUSTANOVLJENI STROKOVNI SVET ZA TURIZEM, O UKREPIH ZA POMOČ TURIZMU

Ljubljana, 4. 5.2020 - Na svoji prvi seji se bo danes na Brdu pri Kranju sestal novoustanovljeni strokovni svet za turizem, posvetovalni organ ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Seznanil se bo s predlogi ukrepov za pomoč turizmu zaradi epidemije novega koronavirusa in usmeritvami zdravstvene stroke glede izvajanja gostinskih in drugih turističnih storitev.

Kot so sporočil z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je novoustanovljeni svet posvetovalni organ ministrstva, ki mu bo predsedoval minister Zdravko Počivalšek, vodil pa ga bo državni sekretar, pristojen za področje turizma.

Na svoji današnji prvi seji se bo svet seznanil s predlogi ukrepov za pomoč turizmu zaradi epidemije novega koronavirusa in usmeritvami zdravstvene stroke glede izvajanja gostinskih in drugih turističnih storitev, da bodo te varne za izvajalce in potrošnike.

Počivalšek je do zdaj že večkrat izpostavil, da je turizem ena izmed najbolj prizadetih panog zaradi novega koronavirusa. Na nedavni videokonferenci ministrov EU, pristojnih za turizem, je izrazil tudi prepričanje, da z razglasitvijo konca pandemije težav za to panogo še zdaleč ne bo konec.

Ocenil je, da bo pri odpiranju turizma pomembno, kako dobro določena država obvladuje koronakrizo in da bo treba doreči protokole na meji. Posebej je izpostavil Italijo, za katero bodo po njegovih besedah potrebni zadržanost in dokazi, da je kriza v tej državi ustrezno rešena.

< Z DANAŠNJIM DNEM SE ODPRAVLJA SPLOŠNA OMEJITEV GIBANJA NA OBČINE