16.10.2008 Starost: 15 let
Kategorija: Novice

NOVINARSKA KONFERENCA PO 5. SEJI PREDSEDSTVA ZDRUŽENJA OBČIN SLOVENIJE

Ljubljana, 16. 10. 2008 - V luči na novo prihajajoče vlade smo na Združenju občin Slovenije pregledali osnutek koalicijske pogodbe in ga bomo 17. 10. 2008 obravnavali na 5. seji Predsedstva Združenja občin Slovenije. Za občine, v interesu katerih delujemo, je koalicijska pogodba pomembna predvsem v delu usklajevanja področij lokalne samouprave, regionalnega razvoja in kohezijske politike. Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bo predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj predstavil pripombe in predloge k osnutku koalicijske pogodbe, ki jih bomo posredovali tudi bodočim podpisnikom koalicijske pogodbe (predsednikom SD, ZARES, LDS, Desus).  


 

Na novinarski konferenci bo predstavljeno tudi delovanje združenja v sklopu letošnjih Odprtih dni mest in regij – Open days 2008, ki so v začetku meseca, ob robu rednega zasedanja Odbora regij, potekali v Bruslju. Pri dogodku, ki sta ga organizirala Odbor regij in Evropska komisija, je sodelovalo 216 partnerskih regij in mest. V sklopu teh dogodkov sodeluje tudi Združenje občin Slovenije v sodelovanju z občino Litija in mrežo kompetenčnih centrov (Center za razvoj Litija, Sava d.d., Notranjski ekološki center in Razvojna agencija Sinergija). Predstavljen bo pregled napredka in stališč Slovenije ter drugih držav o prihodnosti kohezijske politike. Poleg tega bodo zainteresirane strani seznanjene z možnostmi za sodelovanje pri oblikovanju kohezijske politike v prihodnje. Na novinarski konferenci bodo sodelovali tudi predstavniki Notranjsko ekološkega centra, Centra za razvoj Litija, Razvojne agencija Sinergija in podjetja Sava d.d..

 

Novinarska konferenca bo v petek, 17. 10. 2008, ob 13. uri v sejni sobi Občine Litija (1. nadstropje), Jerebova 14, 1270 Litija.

 

* * *


< 183. REDNA SEJA VLADE RS