20.07.2021 Starost: 1 let

NAVODILO O NAČINU IZSTAVITVE ZAHTEVKOV ZA IZPLAČILO SREDSTEV ZA DODATEK ZA NEVARNOST IN POSEBNE OBREMENITVE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 IZ 42. ČLENA ZAKONA O NUJNIH UKREPIH NA PODROČJU ZDRAVSTVA

Ljubljana, 20. 7. 2021 - Ministrstvo za finance je pripravilo navodilo o načinu izstavitve zahtevkov za izplačilo sredstev za dodatek za nevarsnot in posebne obremenitve v času epidemije COVID-19 iz 42. člena Zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva.

Ministrstvo za finance pojasnjuje, da je treba dodatke iz 42. člena ZNUPZ upravičencem izplačati najkasneje do 31. avgusta 2021. Dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v nominalni višini 200 eurov mesečno predstavlja bruto znesek.

Občine morate zahtevke za izplačilo sredstev na naslov Ministrstva za finance vložiti najpozneje do 31. julija 2021. Zahtevek za izplačilo sredstev za dodatek se izstavi v celotni vrednosti obveznosti delodajalca za izplačilo navedenega dodatka, torej v bruto-bruto znesku. Zahtevke, ki bodo oddani kasneje, bodo na ministrstvu zavrnili.

Celotno navodilo je na voljo TU.

Zahtevek za izplačilo je na voljo TU.

< S 23. AVGUSTOM SPREMEMBE PRI HITREM ANTIGENSKEM TESTIRANJU NA COVID-19