17.04.2009 Starost: 13 let
Kategorija: Novice

NAPOVEDNIK DOGODKOV ZOS V TEDNU OD 20. DO 24. APRILA

Ljubljana, 17. 4. 2009 - V prihodnjem tednu bodo potekali delovni sestanek v zvezi z Zakonom o prostorskem načrtovanju, predstavitev Zakona o integriteti, konferenca v organizaciji SVLR, forum »Komuniciranje o Evropi na lokalni in regionalni ravni« v Bruslju, na GZS posvet z naslovom »Javno – zasebno partnerstvo kot razvojna priložnost?«, v petek pa bo sklic delovne skupine, na katerem bodo predstavniki ZOS predstavili stališča glede tez novele Zakona o vrtcih.

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:698237921; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:-1274615350 69468161 69468163 69468165 69468161 69468163 69468165 69468161 69468163 69468165;} @list l0:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:&#61623;; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; font-family:Symbol;} @list l1 {mso-list-id:1906916242; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:937731788 69468161 69468163 69468165 69468161 69468163 69468165 69468161 69468163 69468165;} @list l1:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:&#61623;; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; font-family:Symbol;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p style="text-align: justify;">Ponedeljek, 20. april 2009: </p>

• V ponedeljek bo potekal delovni sestanek na temo izvajanja Zakona o prostorskem načrtovanju v navezavi s pripravo občinskih prostorskih načrtov. Združenje občin Slovenije in Karel Erjavec, minister za okolje in prostor, sta namreč na srečanju konec meseca marca letos sklenila, dabo za pospešitev sprejemanja občinskih prostorskih načrtov ministrstvo za okolje in prostor skupaj z združenjem ustanovilo skupno delovno telo, ki bo pregledalo, kako in na kakšen način bi lahko pospešili postopke sprejemanja občinskih prostorskih načrtov.

• V ponedeljek bosta v dvorani Državnega sveta RS državni sekretar na MJU Branko Lobnikar in Drago Kos, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, predstavila predlog Zakona o integriteti v javnem sektorju. Uvodoma bosta prisotne v imenu združenja nagovorila poslanec in župan Občine Mirna Peč Zvonko Lah in Darko Fras, državni svetnik in župan Občine Sveta Trojica. Predlog Zakona o integriteti v javnem sektorju je bil posredovan v javno razpravo, med drugim pa predvideva nezdružljivost poslanske funkcije s funkcijo župana ali podžupana ter poglavja, ki urejajo preglednost daril in nadzor nad premoženjem funkcionarjev. Predvideno je tudi, da določenim nepoklicnim funkcionarjem o premoženjskem stanju ne bo treba več poročati. Med temi so tudi občinski svetniki. Predstavitev je namenjena županom, podžupanom, direktorjem občinskih uprav, poslancem in državnim svetnikom.

• Na Brdu pri Kranju se bo odvijala konferenca v organizaciji SVLR z naslovom »Razvijamo se s sredstvi Evropske unije«, ki jo tudi letos organizira Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko. Konferenca je t. i. veliki informativni dogodek, v okviru katerega bomo predstavili izvajanje Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013. Predstavili bomo tudi projekte oz. operacije, ki se bodo izvajale s sredstvi, pridobljenimi v okviru omenjenega operativnega programa. Dogodka se bodo poleg številnih domačih predstavnikov udeležili tudi visoki predstavniki Generalnega direktorata Evropske komisije za regionalno politiko, predstavniki pobude Jaspers in predstavnik Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Torek, 21. april 2009:

• V Bruslju bo v torek potekal forum na temo »Komuniciranje o Evropi na lokalni in regionalni ravni«. Odbor regij namreč organizira četrti medinstitucionalni forum o komuniciranju o Evropi na lokalni in regionalni ravni - COMMUNICATING EUROPE: GOING LOCAL.

čŒetrtek, 23. april 2009:

• Na Gospodarski zbornici Slovenije bo v četrtek v organizaciji GZS in MOL potekal posvet z naslovom »Javno – zasebno partnerstvo kot razvojna priložnost?« Za izvedbo projektov v javnem interesu, za katera javna sredstva niso zagotovljena v zadostnem obsegu, je najprimernejša rešitev javno–zasebno partnerstvo. Koristi so obojestranske; javni sektor omogoča prenos poslovnega tveganja, finančno razbremenitev, učinkovitejšo izvajanje javnih storitev, podporo strukturnim spremembam, zasebnikom pa nudi ugodne poslovne priložnosti, pridobitev pravice do dolgoročne ekskluzive in rednih finančnih prilivov. Na posvetu bodo s predstavitvijo sodelovale tudi občine članice Združenja občin Slovenije.

Petek, 24. april 2009:

• V petek je sklic delovne skupine za pripravo pripomb na novelo Zakona o vrtcih, na katerega so bili predstavniki Združenja občin Slovenije povabljeni s strani Ministrstva za šolstvo in šport, Direktorata za vrtce in osnovno šolo, Sektorja za vrtce. Obravnavali bodo teze novele Zakona o vrtcih.

< 22. REDNA SEJA VLADE