06.11.2015 Starost: 7 let

NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 9. DO 13. NOVEMBRA 2015

Ljubljana, 6. 11. 2015 - V nadaljevanju si poglejte napovednik dogodkov Združenja občin Slovenije za prihajajoči teden.

Torek, 10. 11. 2015
NUJNA SEJA ODBORA ZA NOTRANJE ZADEVE, JAVNO UPRAVO IN LOKALNO SAMOUPRAVO
Na dnevnem redu seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki se bo pričela ob 14. uri, bo:

1. Zakon o javnem narolanju (ZJN-3)
  2. predlog zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2016 in drugih ukrepih v javnem sektorju (ZUPPJS16)

Sreda, 11. 11. 2015
SKUPNA SEJA ODBORA ZA ZDRAVSTVO TER ODBORA ZA NOTRANJE ZADEVE, LOKALNO SAMOUPRAVO IN LOKALNO SAMOUPRAVO
Na dnevnem redu skupne seje Odbora za zdravstvo ter Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki se bo pričela ob 17. uri, bo problematika zagotavljanja zdravstvene oskrbe lokalnega prebivalstva v primeru večjega števila migrantov.

21. NUJNA SEJA ODBORA ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN INVALIDE
Na dnevnem redu nujne seje odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki so bo pričela ob 14. uri, bo:

1. Predlog zakona o spremembah Zakona o socialno varstvenih prejemkih
  2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih
  3. Predlog zakona o interventnem ukrepu na področju trga dela
  4. Predlog zakona o spremembi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Četrtek, 12. 11. 2015
FINANČNI INSTRUMENTI - PRILOŽNOSTI ZA URBANI RAZVOJ
Na posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 in ga organizira Ministrstvo za okolje in prostor, se boste seznanili s potenciali finančnih instrumentov v Sloveniji. Te bo predstavil Gorazd Ocvirk iz PwC. O tem, kako finančne instrumente izkoristiti za investicije v vašem mestu, pa bosta govorila Mark Duncan iz Manchestra in Ton Overmeire iz Haaga. Oba sta partnerja enega uspešnejših projektov programa URBACT – CSI Europe, ki se je ukvarjal z uporabo finančnih instrumentov za urbani razvoj, in imata na tem področju vrsto izkušenj.

Celoten program posveta je dostopen TU.

Lokacija: Kino gledališče Bežigrad, Linhartova c. 11, Ljubljana

< 61. REDNA SEJA VLADE RS