12.09.2014 Starost: 8 let

NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 15. DO 19. SEPTEMBRA 2014

Ljubljana, 12. 9. 2014 - V prihajajočem tednu se lahko med drugim deležite seminarja "Obvezno prejemanj in izdajanje e-računov".


Četrtek, 18. 9. 2014
OBVEZNO PREJEMANJE IN IZDAJANJE E-RAČUNOV

S 1. januarjem 2015 bodo morali proračunski uporabniki, skladno z noveloZakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (ZOPSPU-A), obvezno prejemati e-račune in jih, če je prejemnik proračunski uporabnik tudi izdajati.

Ciljna skupina seminarja, ki ga Združenje občin Slovenije organizira v sodelovanju z Upravo RS za javna plačila, so zaposleni v računovodskih in finančnih službah na občinskih upravah ter druga zainteresirana javnost.

Na seminarju bodo predstavljene prednosti e-računa, njegova sestava, kako se vključiti v prejemanje in izdajanje e-računov ter njihova hramba.

Predavatelji pa bodo prav tako predstavili kako bo vse to potekalo preko UJP kot enotne vstopne in izstopne točke za izmenjavo e-računov.

(Lokacija: Državni svet RS, Šubičeva 4, Ljubljana)

DELAVNICA - PRIPRAVA OPERATIVNEGA PROGRAMA ZA IZVAJANJE EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE 2014-2020
Delavnico organizira Služba
 Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Tema delavnice je priprava Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020, z namenom oblikovanja najustreznejših rešitev za dokončanje dokumenta.

(Lokacija: Kongresni center Brdo, Brdo pri Kranju)

* * *


< ZADOLŽENOST OBČIN NI PROBLEMATIČNA