16.09.2011 Starost: 10 let
Kategorija: Novice

NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU MED 19. IN 23. SEPTEMBROM

Ljubljana, 16.9.2011- V prihodnjem tednu se bodo odvijali sledeči dogodki:


Ponedeljek, 19.9.2011

 

MEDNARODNA KONFERENCA: FINANCIRANJE UčŒINKOVITE RABE ENERGIJE V JAVNEM SEKTORJU

Energetska agencija za Podravje vas v sodelovanju z Mestno občino Maribor vabi na mednarodno konferenco »Financiranje učinkovite rabe energije v javnem sektorju«, ki se bo odvijala v sredo, 21. septembra 2011.

 

(Lokacija: Hotel Habakuk v Maribor)

 

 

Sreda, 21.9.2011

 

KONFERENCA NA TEMO VKLJUčŒEVANJA PRISELJENCEV NA PODROčŒJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA

Vljudno vabljeni na konferenco ˝Vključevanje priseljencev na področju vzgoje in izobraževanja: Slovenija med politiko in prakso˝, ki jo organizira British Council in Migration Policy Group, ob podpori Državnega zbora in v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Konferenca predstavlja zaključni dogodek ob predstavitvi mednarodne raziskave Indeks politik vključevanja migrantov (MIPEXIII) in bo potekala v četrtek, 21. septembra 2011 med 09.00 in 13.30 uro.

 

(Lokacija: mala sejna dvorana Državnega zbora)

 

 

čŒetrtek, 22.9.2011

 

PROBLEMSKA KONFERENCA KOMUNALNEGA GOSPODARSTVA

Problemi na področju izvajanja komunalnih storitev se vedno bolj zaostrujejo. Implementacija visokih evropskih standardov zahteva zagotavljanje tehnično in tehnološko kompleksnih komunalnih storitev, kar pogojuje vse večje finančne in investicijske zahteve, pri tem pa cenovno področje zaznamuje dolgoletna restriktivna cenovna politika, ki do danes ni uspela vzpostaviti mehanizma za učinkovito vodenje ekonomske politike na komunalnem področju.

V Zbornici komunalnega gospodarstva se zavedajo, da je ustrezen komunalni standard pomemben za kakovost življenja ljudi in ključni dejavnik hitrejšega gospodarskega in družbenega razvoja in s tem namenom organizirajo in vabijo na problemsko konferenco na kateri bodo obravnavane najaktualnejše problemske vsebine.

 

(Lokacija: Terme Olimija)

 

 

Petek, 23.9.2011

 

MEDNARODNO SODELOVANJE SLOVENSKIH OBčŒIN ll

Zavod MOVIT - Informacijska točka programa Evropa za državljane organizira okroglo mizoz naslovom "Mednarodno sodelovanje občin ll". Namen okrogle mize je poudariti pomembnost mednarodnea sodelovanja občin na osnovi sporazumov o pobratenju ter drugih oblik sodelovanja. Okrogla miza bo potekal v obliki moderirane razprave

 

(Lokacija: Ljubljana)


< JAVNO- ZASEBNA PARTNERSTVA PRI IZGRADNJI SONČNIH ELEKTRARN