23.03.2012 Starost: 11 let
Kategorija: Novice

NAPOVEDNIK DOGODKOV MED 26. IN 30. MARCEM 2012

Ljubljana, 23.3.2012 - V naslednjem tednu se bodo odvijali sledeči dogodki:


 

Sreda, 28.3.2012

 

SESTANEK S PREDSEDNIKOM DRŽAVNEGA ZBORA

V sredo, 28. marca 2012, se bo v odvijal sestanek vodstva ZOS s predsednikom Državnega zbora RS. Dr. Gregor Virant, predsednik DZ RS, meni, da je dobro sodelovanje državne ravni z lokalno samoupravo, predvsem v luči rednih seznanitev z odprtimi vprašanji ter predlogi občin za izboljšave veljavne pravne ureditve, zelo dobra osnova za izboljšanje delovanja občin.

 

(Lokacija: Državni zbor RS)

 

 

Sreda, 28.3.2012

 

1. SEJA PREDSEDSTVA ZDRUŽENJA OBčŒIN SLOVENIJE
Sklicana je 1. seja predsedstva Združenja občin Slovenije,ki bo potekala v sredo, 28. marca s pričetkom ob 13. uri. Na seji bo predsedstvo med drugim obravnavalo tudi problematiko določanja cen komunalnih storitev ter predloge sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoj.

 

(Lokacija: sedež Združenja občin Slovenije)

 

 

čŒetrtek, 29.3.2012

 

MEDNARODNI STROKOVNI POSVET: SODOBNI PRISTOPI V KOMUNALNI DEJAVNOSTI in FORUM VARSTVA OKOLJA

V okviru sejma KOGRA bo v četrtek, 29. marca, potekal mednarodni strokovni posvet, na katerem bomo predstavili vrsto sodobnih pristopov na področju izvajanja posameznih gospodarskih javnih služb varstva okolja. V času ekonomske krize se obseg razpoložljivih sredstev za okoljske programe zmanjšuje, zato so ključnega pomena inovativne okoljske tehnologije, ki zagotavljajo boljše varstvo okolja ter večjo konkurenčnost in gospodarsko rast.

 

(Lokacija: Gornja Radgona)

 

 

Petek, 30.3.2012

 

DELAVNICA IN OKROGLA MIZA NA TEMO VLOGE LOKALNIH SKUPNOSTI PRI TRAJNOSTNEM RAZVOJU SLOVENIJE

Gradbeni inštitut ZRMK vabi na delavnico in okroglo mizo Vloga lokalnih skupnosti pri trajnostnem razvoju Slovenije - Spodbude in ovire na poti do lokalne energetske samooskrbe, ki bi potekal v okviru 25. mednarodnega sejma Megra - Engra - Kogra v Gornji Radgoni.

 

(Lokacija: Gornja Radgona)


< PREDSTAVITEV ZAKONA O UVELJAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH SREDSTEV IN VLOGA OBČIN V POSTOPKU UVELJAVLJANJA SOCIALNIH PRAVIC