28.01.2009 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

NADALJEVANJE POGAJANJ O VIŠINI POVPREČNINE ZA LETO 2009

Ljubljana, 28.01.09 - Danes so na Ministrstvu za finance potekala pogajanja o višini povprečnine za leto 2009. Pogajanja se je udeležil tudi predstavnik ZOS. Na pogajanjih so bile predstavljene nove naloge in povečan obseg že obstoječih nalog, ki je bil naložen občinam. Predstavnikom vlade je bil s strani ZOS predstavljen in izročen konkretni izračun za dvig povprečnine na primeru predšolske vzgoje. Pogajanja se bodo še nadaljevala.


 

Združenje Občin Slovenije bo za naslednji krog pogajanj skušalo pripraviti še  ostale izračune za povečane naloge občin, kajti le tako si lahko nadejamo uspešen zaključek pogajanj.

 

Povečane naloge in nove naloge je moč zaslediti iz področja občinskega redarstva, s področja zdravstvenega zavarovanja in zdravstvenega varstva, s področja plačnega sistema, s področja zadolževanja občin, s področja varnosti v cestnem prometu, s področja stanovanjske problematike, s področja svetlobnega onesnaževanja, s področja graditve objektov, s področja prostorskega načrtovanja...

 

O vseh nadaljnih sestankih bomo občine sproti obveščali.

* * *


< PREDLOGI OBČIN ZA HITREJŠE SPREJEMANJE OBČINSKIH PROSTORSKIH AKTOV