05.08.2021 Starost: 295 dni

NA MZ PREDSTAVITEV UKREPOV V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU ZA RAVNATELJE IN SINDIKATE

Ljubljana, 5. 8. 2021- Ministrstvo za zdravje je za danes v dogovoru z ministrstvom za izobraževanje sklicalo sestanek s predstavniki ravnateljev vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter sindikatov. Kot je razvidno iz vabila, jim bodo predstavniki ministrstva za zdravje, NIJZ in svetovalne skupine za covid-19 predstavili epidemiološko situacijo in predvidene ukrepe.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek bo predstavil epidemiološko situacijo in napovedi za jesen. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar bo predstavila protokol PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar bo predstavil samotestiranje na novi koronavirus, v. d. predstojnika centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel pa protokol o visoko tveganih stikih. Sledila bo razprava, je razvidno iz vabila na sestanek.

Vabljeni so predstavniki obeh ministrstev, sindikatov, skupnosti in združenja vrtcev, združenj ravnateljev in drugi.

< VLADA PODALJŠALA ODLOKE ZA OBVLADOVANJE NALEZLJIVE BOLEZNI COVID-19, DO 15. AVGUSTA