13.08.2014 Starost: 6 let

NA LOKALNIH VOLITVAH NE BO GLASOVANJA PO POŠTI IZ TUJINE

Na oktobrskih lokalnih volitvah volivke in volivci ne morejo glasovati po pošti iz tujine. Prav tako ne morejo oddati svojega glasu na diplomatskih predstavništvih ter slovenskih konzulatih v tujini, so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK).

Na podlagi 80. člena Zakona o lokalnih volitvah določbe Zakona o volitvah v državni zbor, ki se na nanašajo na glasovanje po pošti iz tujine in na glasovanje na diplomatskih predstavništvih ter slovenskih konzulatih ne veljajo, so zapisali na DVK. To po njihovem pojasnilu pomeni, da na lokalnih volitvah volivke in volivci ne morejo glasovati po pošti iz tujine kot tudi ne na diplomatskih predstavništvih ter konzulatih RS v tujini.

Roki za volilna opravila pred lokalnimi volitvami, ki bodo 5. oktobra, so začeli teči 21. julija.  Do 10. septembra bo pri pristojnem upravnem organu mogoče podpisati obrazec podpore kandidatu oz. listi kandidatov. Desetega septembra se bo iztekel tudi rok za vložitev kandidatur za župane oz. list kandidatov za občinske svetnike.

< KORIŠČENJE SREDSTEV PO 21. IN 23. ČLENU ZAKONA O FINANCIRANJU OBČIN