14.01.2022 Starost: 3 dni

NA 93. IZREDNI SEJI DRŽAVNEGA ZBORA SPREJETA NOVELA ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM ZAVAROVANJU

Ljubljana, 14. 1. 2022 -Poslanke in poslanci Državnega zbora RS so na 93. izredni seji, ki je potekala 13. 1. 2022 sprejeli Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja ter Zakon o dopolnitvi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3C)
Državni zbor RS je s 43 glasovi za in 11 proti sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, katerega namen je, da se na področju nabav v zdravstvu doseže znižanje cen in omogoči izenačitev nabavnih cen v javnih zavodih na vseh ravneh.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja (ZPMIMVI-B)
Državni zbor RS je s 44 glasovi za in s 33 proti sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja. To na novo določa raven znanja italijanskega jezika za strokovne delavce v vrtcih in šolah z italijanskim učnim jezikom, za učitelje pa še dodaten preizkus znanja.

Zakon o dopolnitvi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2L)

Državni zbor RS je s z 81 glasovi za in nobenim proti sprejel Zakon o dopolnitvi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki določa, da se bodo pokojnine, uveljavljene do konca leta 2010, dodatno uskladile za 3,5 odstotka, v letu 2011 uveljavljene pokojnine za 1,7 odstotka, vse preostale pa za odstotek.

Celoten povzetek 93. izredne seje Državnega zbora RS je na voljo TU.

< VLADA DOLOČILA BESEDILO PREDLOGA NOVE ZAKONA O GASILSTVU IN ZAKONA O VARSTVU PRED POŽAROM