14.07.2021 Starost: 1 let

MOŽNOSTI REFERENDUMA O NOVEM INTERVENTNEM ZAKONU NI VEČ

Ljubljana, 14. 7. 2021 - DZ je včeraj sklenil, da razpis zakonodajnega referenduma o interventnem zakonu za pomoč turizmu in z njim povezanim panogam ni dopusten.

Zakon o ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19 je bil sprejet prejšnjo sredo. V ponedeljek se je Državni svet odrekel možnosti izglasovanja odložilnega veta, poslanci pa so s 45 glasovi za in 40 proti odločili, da ga ni mogoče izpodbijati na referendumu. S tem se zagotavlja pravna podlaga, da bo zakon lahko hitreje uveljavljen.

Vrednost ukrepov v novem interventnem zakonu za blažitev posledic epidemije je 243,5 milijona evrov. Tokrat se osredotočajo predvsem na turizem in povezane panoge, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Za celotno gospodarstvo se podaljšuje subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, vsi prebivalci bodo tudi prejeli nove bone za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture.

< 25. IZREDNA SEJA DRŽAVNEGA SVETA