04.06.2020 Starost: 3 let

MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR VABI K SODELOVANJU V ANKETI O UPORABI UREDBE O RAZVRŠANJU OBJEKTOV

Ljubljana, 4. 6. 2020 - Na podlagi Gradbenega zakona je bila julija 2018 sprejeta Uredba o razvrščanju objektov, ki je združila klasifikacijo objektov in razvrščanje. Istočasno je minister objavil tudi Tehnično smernico za graditev TSG-V-006: 2018 Razvrščanje objektov. Po skoraj dveh letih uporabe Uredba so na Direktoratu za prostor, graditev in stanovanja pripravili krajšo spletno anketo, s katero želijo ugotoviti, kako se ta uporablja v praksi, kako ustrezna in zahtevna je, ter oceniti njene dobre in manj dobre rešitve.

Prav tako pa je v Koalicijski pogodbi o sodelovanju v Vladi RS za obdobje 2020-2022 je med drugim v točki I. 15 določen ukrep: »Odprava nepreglednega in zapletenega sistema vrst objektov za gradnjo«. Zato bi MOP tudi v tej luči radi konkretno oceno izvajalcev in oseb, ki Uredbo dnevno uporabljajo. Izluščiti želijo uspešne in manj uspešne rešitve določene v Uredbi.

MOP z namenom, da pridobijo čim bolj reprezentativen vzorec anketirancev, prosi ključne deležnike in uporabnike Uredbe k izpolnitvi ankete, pridobljeni podatki pa bodo služili kot ena od osnov za pripravo spremembe Uredbe.

V kolikor želite lahko anketo izpolnite do 23. 6. 2020.

Anketa je dostopna TU.

< 38. IZREDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA RS