31.05.2018 Starost: 23 dni

MESEČNI UTRIP MESECA MAJA

Ljubljana, 31. 5. 2018 - Pred vami je majska izdaja elektronskega glasila Mesečni utrip, v katerem si lahko preberete več o dogodkih Združenja občin Slovenije, aktualni predlagani zakonodaji, javnih razpisih in še mnogočem.

Bližamo se polovici leta 2018 in državnozborskim volitvam, ki nas bodo že drugič v letošnjem letu popeljale na volišča. Da bi dobili bolj jasno sliko o viziji političnih strank, ki kandidirajo na letošnjih volitvah, smo jim, na podlagi sklepa Skupščine Združenja občin Slovenije, poslali odprto pismo. V njem jih prosimo za posredovanje jasnih stališč o tem kako vidijo prihodnost razvoja lokalne samouprave v Sloveniji. Pismo in odgovore si lahko preberete na spletni strani Združenja občin Slovenije, pod rubriko Aktualno.

V mesecu maju je potekala 3. seja Predsedstva Združenja občin Slovenije, na kateri so člani razpravljali o aktualni tematiki, med drugim tudi o težavah, ki jih s sabo prinaša evropska splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.

23. maja 2018 je v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi potekala že 20. redna letna Skupščina Združenja občin Slovenije, na kateri so županje in župani potrdili poročilo o delu Združenja občin Slovenije za leto 2017 in program dela za leto 2018.

Na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov je potekal drugi sestanek na temo
problematike izdaje potrdil o namenski rabi zemljišč za potrebe izvedbe prenosov zemljišč, ki so se ga udeležili predstavniki ZOS, SOS in Sklada.V začetku meseca smo na naslove občin poslali prvo letošnjo številko glasila Glas občin, v katerem boste našli pisano paleto prispevkov. V kolikor ga še niste uspeli prelistati, lahko to storite na tej povezavi.

V mesecu maju smo za občine ponovno izvedli dve uspešni izobraževanji, za mesec junij pa smo pripravili:

• Seminar »Novosti, ki jih prinaša Gradbeni zakon«, ki bo 7. 6. 2018 potekal v sejni sobi Občine Litija, Jerebova 14, Litija;
  • Seminar »Obnovite že pridobljeno znanje in osvežite informacije o državnih pomočeh«, ki bo 14. 6. 2018 potekal v dvorani Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana;
  • Seminar »Potni stroški, bonitete, dopusti«, ki bo 19. 6. 2018 potekal v dvorani Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana;

Mesečni utrip je na voljo TU.

Želimo vam prijetno branje.

< 248. DOPISNA SEJA VLADE RS