03.02.2020 Starost: 194 dni

MESEČNI UTRIP MESECA JANUARJA 2020

Ljubljana, 3. 2. 2020 - Na Združenju občin Slovenije smo pripravili prvo številko elektronskega glasila Mesečni utrip.

Leto smo začeli aktivno, saj smo že izdali tiskan časopis Glas občin, ki ste ga občine že prejele na svoje naslove.

Z aktivnim delom v letošnjem letu je pričela tudi že vladna delovna skupina za znižanje stroškov občin, ki se je sestala dvakrat na Ministrstvu za okolje in prostor in enkrat v prostorih Ministrstva za javno upravo. Pregledan je bil predlog sprememb Stanovanjskega zakona, Zakona o urejanju prostora in Gradbenega zakona. V kakšni smeri se bodo razvijali dogodki sprejema zakonov vas bomo sproti obveščali.

Poslanke in poslance smo pozvali k čimprejšnjemu sprejemu Zakona o finančni razbremenitvi občin, saj se bojimo, da zakon zaradi odstopa predsednika Vlade RS in posledično celotne vladne ekipe, ne bo sprejet.

Na MIZŠ smo se udeležili sestanka na temo javnega razpisa za investicije v vrtce in osnovne šole. Razpis bo objavljen predvidoma v mesecu februarju, sredstva pa žal ne bodo zadoščala za sofinanciranje vseh predvidenih investicij občin.

V mesecu januarju smo za vas pripravili pet seminarjev, v mesecu februarju pa se lahko udeležite seminarja »Procesni koraki pri občinskih javnih razpisih in najpogostejše napake pri poslovanju občin«, ki bo potekal 6. 2. 2020.

Pripravljamo pa tudi že izobraževanja za mesec marec, in sicer

• »DDV novosti in aktualnosti s poudarkom na področju občin«, ki bo potekal 5. 3. 2020
  • »Ureditev varstva osebnih podatkov zaposlenih po GDRP«, ki bo potekal 10. 3. 2020
  • »Leto in pol po uveljavitvi novega Gradbenega zakona«, ki bo potekal 17. 3. 2020
  • »Javna naročila v praksi«, ki bo potekal 19. 3. 2020

Celoten Mesečni utrip je na voljo TU.

Želimo vam prijetno branje.

< POZIV POSLANSKIM SKUPINAM