04.01.2023 Starost: 79 dni

MESEČNI UTRIP MESECA DECEMBRA

Ljubljana, 4. 1. 2023 - V tajništvu Združenja občin Slovenije smo izdali zadnjo številko Mesečnega utripa za leto 2022.


V začetku meseca decembra so volivke in volivci še zadnjič v letu 2022 odšli na volišča in tako je še 47 občin dobilo nove županje in župane. Vsem še enkrat čestitamo in želimo vse dobro pri opravljanju dela.

V zadnjem mesecu leta 2022 je na Združenju občin Slovenije potekalo kar nekaj aktivnosti. Tako smo izdali novo številko časopisa Glas občin, v kateri si med drugim lahko preberete zanimiv intervju z ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik.

Veliko prahu je dvignila napovedana reorganizacija nune medicinske pomoči. Na ZOS se pridružujemo ogorčenju županj in županov, katere bomo v njihovih naporih k ohranitvi NMP vsekakor podprli.

Pristojne smo ponovno pozvali
pospešitvi aktivnosti na področju odprave plačnih nesorazmerij med plačami občinskih funkcionarjev in javnih uslužbencev in podali pripombe k predlaganim predpisom, med drugim tudi k predlogu Uredbe o določitvi cene električne energije za nekatere pravne osebe javnega prava. Predlagali smo, da se med upravičence umesti tudi obvezne gospodarske javne službe, saj bo v nasprotnem primeru to predstavljalo velik pritisk na dvig cen v okviru dejavnosti teh služb (npr. komunalna podjetja).

Mesečni utrip meseca decembra 2022 je na voljo TU.

Želimo vam prijetno branje.

 

* * *

 


< MGRT OBJAVIL JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE VLAGANJ V JAVNO IN SKUPNO TURISTIČNO INFRASTRUKTURO