31.12.2018 Starost: 167 dni

KOHEZIJSKI KOTIČEK MESECA DECEMBRA 2018

Ljubljana, 31. 12. 2018 - V decembrski številki Kohezijskega e-Kotička si lahko med drugim več preberete o dokončanju gradnje avtoceste A4 med draženci in Gruškovjem, o učinkih programa Prvi izziv, o odločitvah podpori desetim projektom in tako o aktulanih kot napovedanih novih javnih razpisih.

Avtocesta med Držaenci in Gruškovje
Konec novembra je bil predan prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 v dolžini 5,8 kilometra med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. S tem je v celoti dograjena skupno 33 kilometrov dolga podravska avtocesta A4 med Slivnico (Mariborom) in Gruškovjem, ki predstavlja del celovitega vseevropskega prometnega omrežja.

Končna vrednost projekta je 151,1 mio evrov brez DDV, od tega je bilo 63,53 mio evrov kohezijskih sredstev.

Program Prvi izziv
Gre za program aktivne politike zaposlovanja za znižanje brezposelnosti mladih, ki niso zaposleni in se ne izobražujejo ali usposabljajo, zanj pa je bilo na voljo 20,7 milijona evrov. Program je delodajalcem omogočil subvencijo 7.250 EUR za najmanj 15- mesečno zaposlitev brezposelnih mladih iz vzhodne Slovenije, ki še niso dopolnili 30 let. To je mladim omogočilo izboljšanje dostopa do čim prejšnje in kakovostne zaposlitve, pa tudi možnosti za njihovo nadaljnjo zaposlitev.

Javni razpisi
Med aktualnimi razpisi pa si lahko med drugim več preberete o javnem razpisu "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019".

Kateri razpisi so v fazi priprav si lahko preberete TU.

Več o aktualnih razpisih, tako slovenskih kot evropskih, s področja turizma pa si preberite TU.

Neposredne potrditve projektov
Služba Vlade RS za razvoj in evropski kohezijsko politiko je izdala naslednje odločitve o finančni podpori projektom 2014-2020:

1. Opens external link in new windowNadgradnja nacionalnih razpiskovalnih infrastruktur - HPC RIVR
  2. Opens external link in new windowOptimizacija in aktiviranje površin športnega parka Nova Gorica - izgradnja pokritega bazena
  3. Opens external link in new windowUreditev kolesarske mreže v MOL s sofinanciranjem ESRR (CTN) na Drenikovi cesti
  4. Opens external link in new windowPrenova stanovanj na nerevitaliziranih območjih Mestne občine Celje
  5. Opens external link in new windowUreditev mestne tržnice na Ptuju
  6. Opens external link in new windowPrireditveni prostor ob Velenjskem jezeru
  7. Opens external link in new windowKolesarske povezave v Kranju 1-6
  8. Opens external link in new windowUreditev kolesarskih povezav v naselju Ptuj - odsek 1
  9. Opens external link in new windowUreditev kolesarske mreže v MOL s sofinanciranjem ESRR (CTN) na Vodnikovi cesti
  10. Opens external link in new windowKolesarska povezava Idrija-Mokraška vas

Celoten Kohezijski eKotiček meseca decembra s še več informacijami je na voljo TU.

< MESEČNI UTRIP MESECA DECEMBRA 2018